Članovi mreVUK ZDK odlučni da motivišu i aktiviraju srednjoškolce u ZDK

Zbog trenutne epidemiološke situacije i restriktivnih mjera koje su na snazi u Zeničko-dobojskom kantonu, drugi trening izgradnje kapaciteta mreVUK-a ZDK održan je online, preko video platforme Zoom. Trening je održan 6. maja 2021. godine. Na treningu su prisustvovali predsjednici vijeća učenika srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu te nekoliko zamjenika.

Učesnici su na početku upoznati sa radom i aktivnostima Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona. Nakon toga, predsjednici su prezentovali koje su to aktivnosti uspješno obavili u proteklom periodu, a naveli su i probleme sa kojima su se susretali u toku provedbe aktivnosti. Napravljen je novi plan rada za period do kraja školske godine.

Novi i stari predsjednici su se usaglasili kako im je početak mandata veoma težak, ali da su odlučni da što prije shvate svoje dužnosti i obaveze kako bi uspješno predstavljali svoja vijeća ali mreVUK ZDK.

Nova aktivnost koju su srednjoškolci osmislili nosi naziv ”Pandorina kutija”. Pandorina kutija je skup znanja, informacija i korisnih savjeta koju bi svaki predsjednik ostavljao iza sebe, a naredni je dorađivao. Ova aktivnost će se provoditi do kraja školske godine.

Učesnici su istakli da im je problem i motivacija, pa su odlučili da na originalne načine pokušaju motivisati članove Mreže, a PR-ovi će svakog ponedjeljka objavljivati motivacione citate na facebook i Instagram stranicama mreVUK ZDK. Također, tu je tradicionalna aktivnost “Ostavi trag“, koja će se realizirati do kraja godine.

Čestitke učesnicima na uspješno kompletiranom treningu.

Pratite aktivnosti mreVUK ZDK u narednom periodu!