Drugi trening Mreže vijeća učenika ZDK u Visokom

U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom 09. i 10.02 održan je drugi ovogodišnji trening za predstavnike vijeća učenika srednjih škola Zeničko-dobojskog kantona u organizaciji Mreže vijeća/učenika Bosne i Hercegovine.

Dvodnevni trening srednjoškolci su iskoristili za rad na izgradnji tima i poboljšanja odnosa u timu, evaluaciji realiziranih aktivnosti u prvom polugodištu te planiranju aktivnosti za drugo polugodište.

Između ostalih isplanirane su aktivnosti “30% nas 70% vas” ideja ove aktivnosti je da profesori svoj nastavni plan i program prilagode 30% za učenike, nekim zanimljivim sadržajem koji nije uobičajen za svakodnevnu nastavu.

“Razgovor ka dogovoru 2” je aktivnost koja ima za cilj da vijeća učenika poboljšaju svoj odnos sa upravom. Aktivnosti koja također slijedi je “Kad se srednjoškolci slože, grad se očistit može”. Cilj ove aktivnosti je da se srednjoškolci jednog grada okupe i očiste svoj grad. Na ovaj naćin će provesti vrijeme zajedno i učinit nešto korisno za zajednicu. Za kraj polugodišta su isplanirane i tradicionalne aktivnosti MreVUK ZDK “Ostavi trag” i “Dan karijera”.

” Zadovoljna sam treningom. Puno pozitivne energije i novih planova koji će sigurno biti veoma uspješni. Doista se radujem novim treninzima i druženjima.” rekla je Enida Ismić, predsjednica Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovom treningu odabrano je prijalazno rukovodstvo kojeg čini:

Predsjednica Enida Ismić, Franjevačka klasična gimnazija;

Prva dopredsjednica Šejla Šehić, Gimnazija “Muhsin Rizvić” Breza;

Druga dopredsjednica Aida Tirić, Gimnazija “Muhsin Rizvić” Kakanj i

PR Mreže Šejla Šehić