Iz Bihaća krenuo novi krug treninga

Novi krug treninga u drugom polugodištu krenuo je iz Bihaća. Gimnazija Bihać okupila je predstavnike vijeća učenika iz Unsko-sanskog kantona. Jednodnevni trening je održan u četvrtak, 5. marta 2020. godine, a okupilo se više od 20 predstavnika vijeća učenika.

Trening je počeo radionicom koja je izazvala pozitivne reakcije među učesnicima. Učenici su se upoznavali i razgovarali o radu o Vijeća učenika, ali su tokom interaktivnog rada jedni drugima postavljali i zanimljiva pitanja. Uslijedila je analiza aktivnosti u prvom polugodištu te predlaganje novih akcija. Srednjoškolce je posjetila Ilda Alibegović, zastupnica u Skupštini Unsko-sanskog kantona, sa kojom su razgovarali o povezanosti kantonalnih institucija sa radom Mreže i našim aktivnostima. Tokom razgovora obećana je finansijska pomoć Mreži vijeća učenika u Unsko-sanskom kantonu za brojne aktivnosti koje Mreža provodi. Srednjoškolci su oduševljeno pozdravili ovu vijest.

Rad je nastavljen diskusijom o aktivnostima u narednom polugodištu. Učenici su pokazali veliku zainteresiranost za rad i zajedničke aktivnosti koje će se organizovati. U nastavku treninga bilo je riječi o ovogodišnjoj kampanji, te su dogovoreni novi sastanci rukovodstva Mreže sa kantonalnom Mrežom USK kako bi se kampanja što bolje isplanirala.

Trening je završio evaluacijom, kako bi učesnici procijenili korisnost stečenih znanja i vještina. Srednjoškolci su na kraju napravili i koverte za poruke. Trening je vodio novoformirani trenerski tim u sastavu: Kenan Kečanović, Adis Abdić, Merisa Nesimović, Lajla Žalić i Ajla Mahmutović. 

Završetku treninga prisustvovala je i ekipa Televizije Unsko-sanskog kantona, koja kontinuirano prati rad naše Mreže.

Trening, zabava i druženje – ukratko bi se mogao opisati ovaj skup srednjoškolaca u Bihaću. Zato je i rastanak teško pao. Međutim, poručuju da su nakon ovog treninga odlučni i motivisani da naredne akcije u svojim školama i lokalnim zajednicama što bolje provedu.

Vidimo se u  Doboju, na novom treningu!