Izvještaj sa treninga banjalučke regije mRESURS-a

U četvrtak, dana 06. aprila 2017.godine održan je jednodnevni trening- seminar za srednjoškolce i članove banjalučke regije mRESURS-a (Mreže Savjeta učenika Republike Srpske) u prostorijama Crvenog Krsta Banja Luka.

Na seminaru su prisustvovali predstavnici Savjeta učenika iz 23 škole banjalučke regije, u koju spadaju opštine: Gradiška, Srbac, Čelinac, Kneževo, Kotor Varoš, Ribnik, Mrkonjić Grad i Šipovo, te grad Banja Luka.

Tokom cjelodnevnog trening programa, srednjoškolci banjalučke regije su uz interakciju isplanirali akciju “Ostavi trag” kojom planiraju da unesu pozitivne promjene u današnjem društvu.

Sama ideja akcije “Ostavi trag” je da podstiču aktivističku i društveno korisnu stranu srednjoškolaca, jer smatraju da srednjoškolci sami svojim radom i aktivizmom moraju doprinjeti unapređenju svoje lokalne zajednice.

Dio akcije koji će biti realizovan u gradu Banjoj Luci se zasniva na uređenju banjalučkog parka poznatog pod nazivom “Kupusište”. Realizacija akcije planirana je za 27. april. 2017. godine, a zasnivala bi se na izradi kanti za otpatke i uređenju klupa, jer srednjoškolci grada Banje Luke smatraju da park na takvoj lokaciji mora biti bolje opremljen i pristupačan građanima.

Srednjoškolci grada Banje Luke pozivaju sve građane dobre volje i gradske vlasti da podrže srednjoškolce 27. aprila 2017. godine i da nam se pridruže u realizaciji ove akcije u periodu između 8 i 16h.

FB_IMG_1491596315796