mreSVUBiH KONKURS: Burek/Burek/Бурек

 

POZIV ZA PRIJAVU NA mreSVUBiH KONKURS

Koliko često jedeš burek sa sirom?!

Priznaj da je tvoja reakcija sada bila burna!

Burek može biti samo sa mesom!

 

Tvoje misli kada si pročitao prvu rečenicu, dokazano su misli većine građana ove zemlje bez obzira iz kojeg kraja dolaze, i u toj misli se svi držimo zajedno.
Postoji li još nešto oko čega dijelimo mišljenje, kao što je ovo? Znaš li ti još nešto? Ovo je tvoja prilika da svima pokažeš svoju kreativnost.

Mreža savjeta/vijeća učenika BiH te poziva da se prijaviš i konkurišeš za najbolji rad koji promoviše multikulturalnost, prijateljstvo i pomirenje u BiH. Tvoj rad može biti u obliku fotografije, videa, poezije ili svoju kreativnost možeš usmjeriti prema nekom drugom specifičnom načinu umjetničkog izražavanja. Na tebi je da izabereš i probaš osvojiti jednu od 10 nagrada. I tu nije kraj. Najbolji će pored navedenih nagrada, imati priliku da budu dio mreSVUBiH kampa u trajanju od 5 dana i steknu nova znanja, prijatelje i stvore nezaboravne uspomene.

Mogućnost prijave ima svaki srednjoškolac koji želi poslati poruku svojim vršnjacima da ne trebamo svoju energiju trošiti i usmjeravati na ono što nas razdvaja, nego na ono što nas spaja a nalazi se svuda oko nas.

Tvoju prijavu možeš poslati na email: mresvubihkonkurs.burek@gmail.com uz sljedeće informacije: Ime i prezime, škola, razred i kontakt telefon. Konkurs traje od 4. februara do 28. februara!

Radujemo se vašoj kreativnosti!

Sretno!