Mreža savjeta učenika Dobojske regije na treningu u Doboju izabrala novo rukovodstvo te obilježila Međunarodni dan srednjoškolaca


U Doboju je u periodu od 15.11. do 17.11.2019. godine održan trening Mreže savjeta učenika za Dobojsku regiju.

Tokom trodnevnog treninga srednjoškolci su obradili niz tema, od edukacije predsjednika savjeta učenika srednjih škola za vršnjačke edukatore iz oblasti vršnjačkog nasilja do prepoznavanja oblika seksualnog uznemiravanja te govora mržnje i zloupotrebe narkotičkih sredstava.

Na treningu je održana  i prezentacija rada savjeta učenika srednjih škola. Posebno se analizirao dosadašnji rad savjeta učenika Dobojske regije te problemi i izazovi s kojima se suočavaju savjeti u ovoj regiji. Osmišljeni su i planovi za aktivnosti i akcije koje će u narednom periodu sprovoditi učenici iz savjeta Dobojske regije kako bi motivirali svoje kolege na veću uključenost i doprinos u radu savjeta.

Srednjoškolci Dobojske regije su ovom prilikom obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca, 17. novembar prigodnim performansom u parku Narodnih heroja u Doboju. Na taj način su željeli simbolično promovisati toleranciju i ukazati na pozitivne vrijednosti među mladima kroz dijeljenje “besplatnih zagrljaja“ i čokoladica sa simboličnim citatima.

U sklopu treninga predsjednici savjeta  izabrali su i novo rukovodstvo koje će ih predstavljati u ovoj školskoj godini,  u sastavu:

Marina Petković, predsjednica

Ivana Stanković, prva potpredsjednica

Milica Ćorić, druga potpredsjednica

Marijana Strigić, PR Mreže

Podršku radu svojim kolegama dali su i predsjednik Mreže vijeća učenika Federacije Bosne i Hercegovine Dominik Jureta i predsjednik Mreže savjeta učenika Republike Srpske Filip Vidić.