Mreža vijeća učenika BPK uspješno realizovala svoje aktivnosti

Sastanku Mreže vijeća učenika Bosansko-podrinjskog kantona prisustvovali su predsjednici i zamjenici vijeća učenika srednjih škola BPK. Sastanak je održan 27. aprila 2021. godine preko video platforme Zoom. Za vrijeme treninga srednjoškolcima su podršku pružali članovi trenerskog tima mreSVUBiH-a.

Na početku treninga analizirane su provedene aktivnosti u ovom školskom polugodištu. Učesnici su se osvrnuli na njihovu uspješnost te izrazili zadovoljstvo postignutim ciljevima. Razgovaralo se i o aktivnostima koje su planirane da se završe do kraja polugodišta, a  srednjoškolci su pripremili i detaljnu realizaciju aktivnosti. Urađen je i plan završetka kampanje.

Predstavnici vijeća učenika i rukovodstvo iznijeli su svoj osvrt na protekli rad predsjednice i Mreže u ovom kantonu.

Podsjećamo da je Mreža vijeća učenika BPK uzela učešća u eko projektu koji organizuje OSCE na području Goražda, Foče i Višegrada. Srednjoškolci kao završnu aktivnost planiraju organiziranje eko šetnje u toku ovog mjeseca. Aktivnost bi uključivala čišćenje obala rijeke Drine, dijeljenje promo materijala kao i druženje srednjoškolaca poslije eko šetnje. Realizacija aktivnosti će zavisiti od epidemioloških mjera.