Nova generacija spremna ostvariti konkretne promjene

Mreža Vijeća učenika Tuzlanskog kantona, krovna organizacija za srednjoškolce u ovom kantonu, u periodu od 09.11.-10.11 održala je dvodnevni seminar za predstavnike vijeća učenika Na seminaru je učestvovalo 35 srednjoškolaca iz Tuzlanskog kantona.

Cilj ovog seminara bio je osnažiti srednjoškolce i dati im motivaciju za rad u vijeću učenika. Učesnici su imali priliku steći nova znanja i vještine u rukovođenju samog vijeća, na koji način je njihovo učešće u donošenju odluka zapravo važno i kako ostvariti pozitivnu i ugodnu atmosferu za rad sa profesorima i upravom škole. Radionice na kojima su srednjoškolci učestvovali bili su iz oblasti timskog rada, pisanja projekata i metodologija rada i funkcioniranja vijeća učenika.

Problematika cjelokupnih učesnika bila je komunikacija sa profesorima i nedovoljna zainteresiranost vršnjaka. Ustanovili smo da je vrijeme za konkretne promjene. Radeći u grupama smo donijeli konkretna riješenja za što bolju aktivnost i rad na područiju ovog kantona, što će ujedno biti i prilika za sve srednjoškolce da budu hrabri i aktivni u svojim zajednicama.

Srednjoškolci su na završetku ovog seminara i odabrali rukovodstvo za školsku 2017/2018 godinu.
Za Tuzlanski kanton izabrani su:

Lejla Halilović-predsjednik,

Merjema Berbić- 1.zamjenik,

Ajna Mulahalilović- 2.zamjenik,

Amina Omeragić- PR.

,,Konkretne promjene možemo postići podržavajući jedni druge, stoga svi srednjoškolci i profesori,
trebaju svojim zalaganjem i podrškom da daju doprinos promjenama koje želimo ostvariti.”  – Amina
Omeragić