Održan drugi trening za predstavnike srednjoškolaca HNK/Ž

Mreža vijeća učenika Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije (mreVUK HNK/Ž) je 13. i 14.02.2019. godine u hotelu „Hana“ u Mostaru održala drugi trening za tekuću školsku godinu u organizaciji Mreže savjeta/vijeća BiH.

Na treningu su sudjelovali predsjednici vijeća učenika srednjih škola HNK/Ž, srednjih škola ZHŽ, te predsjednik Mreže vijeća učenika Kantona 10.

Tijekom prvog dana treninga srednjoškolci su razgovarali o stanju matičnih vijeća, te su odradili evaluaciju uspjeha realizovanih aktivnosti. Upoznali su se sa kampanjom “EU selo” i “Želimo znati – kad će i gdje svjetlo zasjati” ; te su započeli rad na projektu unutar toga. Osmišljen je plan aktivnosti za drugo polugodište. Planirane aktivnosti su: Istraži pa potraži, Dan žena, Sedmica za nas, te Festival mladih aktivista.

Jedna od planiranih aktivnosti je “Istraži, pa potraži” kojoj je cilj okupiti srednjoškolce, te upoznati bolje grad u kojem se školuju na interaktivan način. Aktivnost kojoj se posebno radujemo jeste “Sedmica za nas” u kojoj će na poseban način, te kroz anketiranje biti predstavljen rad Mreže savjeta/vijeća učenika, te općenito vijeća učenika u srednjim školama na području Hercegovačko – neretvanskog kantona.

Aktivnost “Festival mladih aktivista” koja će biti organizirana u sklopu Sajma srednjih škola gdje će svaka škola predstaviti svoje talentirane učenike.

Tijekom drugog dana treninga, srednjoškolci su imali i dvije volonterske akcije, u Egipatskom selu i centru Los Rosales. Mališane su iznenadili darovima među kojima su bile igračke, odjeća i mnogo slatkiša.

U sklopu treninga izabrano je prijelazno rukovodstvo mreVUK HNK/Ž:

Lejla Mehanoli – predsjednica

Faris Čolić – prvi potpredsjednik

Aldin Bajrić – drugi potpredsjednik

Josipa Šuman – PR.