Održan drugi trening za predstavnike vijeća učenika KS

U trećoj sarajevskoj gimnaziji 11.02.2019. održan je drugi ovogodišnji trening za predstavnike srednjih škola sarajevskog kantona u organizaciji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Sarajevski srednjoškolci na treningu su planirali aktivnost “Ostavi trag”. Riječ je o tradicionalnoj aktivnosti koja se radi na nivou cijele Bosne i Hercegovine, a koja ujedinjuje sve srednjoškolce i podstiče ih na volonterizam. Sarajevski srednjoškolci su kada je u pitanju ova aktivnost isplanirali uređenje ustanova čiji su štičenici djeca.

“Drugi trening Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo na mene je ostavio poseban uticaj. Kao maturantu teško mi pada pomisao da ću ja zaista do kraja godine izgubiti jednu veliku titulu, a to je biti srednjoškolac. Kroz trening i okupljanje pozitivnih ljudi zaista shvatim da su najljepše čari srednje škole u zajedničkom radu, trudu i ulaganju. Prelijep je osjećaj zajedno sa ostatkom tima dogovarati aktivnosti za kraj školske godine, razgovarati o svemu otvoreno i uvijek se rado nasmijati.” – istakla je Iman Salman, predsjednica mreVUK-a KS.

“Ovaj trening je za mene predstavljao sintezu dosad jrađenog, čast mi je što sam na svoj način imala priliku doprinijeti Mreži i učestvovati u mnogobrojnim akcijama koji okupljaju, za nas, najbitniji sloj društva. Na ovom treningu smo se prije svega zblizili a svakako sumirali dosadašnji i isplanirali budući rad. Bitno je naglasiti činjenicu da ne treba da odustajemo od naših ciljeva, ma koliko teško bilo.” – rekla je Amina Kahriman, prva zamjenica mreVUK-a KS.

Izabrano je i prijelazno rukovodstvo Mreže vijeća učenika Kantona Sarajevo:

Vedat Selimović- predsjednik;

Nejla Pljakić- prvi zamjenik i PR;

Aida Bojičić- drugi zamjenik.

“Zaista riječima ne mogu opisati sreću što sam u Mreži, velika je čast raditi sa liderima svih srednjih škola u Kantonu Sarajevo. Do sada smo ostavili jako dobre rezultate iza sebe, a nadam se da ćemo i u budućnosti biti još bolji. Mreža nam pomaže da sebe izgradimo i da upoznamo nevjerovatne ljude sa kojima i nakon ovoga ostajemo u kontaktu.” – zaključila je prva zamjenica prelaznog rukovodstva i glasnogovornica mreVUK-a KS, Nejla Pljakić.