Održan prvi kantonalni trening u ZDK

Proteklog vikenda (26.10-28-10.) u motelu “Plavi” u Jelahu,održan je prvi trening Mreže vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona za predstavnike srednjih škola u ovom kantonu. Trening je organizirala Mreža vijeća učenika Bosne i Hercegovine uz finansijsku pomoć organizacije ACED i Fondacije “Mozaik.”

Na ovom treningu srednjoškolci su razgovarali o problemima te radili na poboljšanju funkcioniranja vijeća učenika na nivou ZDK. Na treninigu je isplanirano devet aktivnosti za ovu školsku godinu. Između ostalih aktivnosti, srednjoškolci će raditi projekat “Jedan slatkiš jedno dijete” gdje će srednjoškolci izmamiti osmijeh na lice socijalno ugroženoj djeci, aktivnost “Kad se srednjoškolci slože, grad se očistiti može”, s ciljem zbližavanja srednjoškolaca. Pored navedenih aktivnosti srednjoškolci će raditi nekoliko istraživanja te radionica edukativnog sadržaja.

mrevuk-zdk1
Na treninigu je izabrano novo rukovodstvo kojeg čini predsjednica Velida Sikira , potpredsjednik Tarik Halilović, dopredsjednica Hana Muslić i PR osoba Šejla Šehić. Pored toga održana je prezentacija projekta “EU selo.”

– Bila mi je čast i zadovoljstvo upoznati ove mlade ljude i s njima razgovarati o problemima mladih i rješavanju istih. Radujem se svim predstojećim projektima i sigurna sam da zajedno možemo postići mnogo, kazala je Hana Muslić.