Održan prvi regionalni trening Dobojske regije

Prvi regionalni trening za predstavnike savjeta učenika Dobojske regije u organizaciji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine održan je 20. i 21. septembra u Doboju.

Tokom dvodnevnog treninga srednjoškolci ove regije razgovarali su o problemima s kojim se susreću u svojim školama te iznosili primjere dobre prakse na koji način bi se problemi mogli riješiti. Pored toga trening je poslužio za jačanje timskog rada i individualnih kapaciteta srednjoškolaca te za predstavljanje projekta „EU Selo“ kojeg realizira Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Isplanirano je ukupno šest aktivnosti kojim će srednjoškolci Dobojske regije pokušati riješiti detektirane probleme u ovoj regiji. Između ostalog, srednjoškolci će raditi na izgradnji tolerancije među mladima ove regije, usklađivanju autobusnih linija s trajanjem nastave te na povećanju motivacije i mobilnosti srednjoškolaca.

Na treningu je izabrano i rukovodstvo Dobojske regije za ovu školsku godinu koje će čini ti predsjednica Jovana Jokić i potpredsjednici Hana Subašić i Stevan Josipović.