Održan trening bijeljinske regije

Trening Mreže savjeta učenika bijeljinske regije održan je u periodu od 29.09. do 01.10 u Loparama na kome je prisustvovalo deset  predsjednika savjeta učenika srednjih škola ove regije.

Ovaj susret predsjednika savjeta učenika je bio idealna prilika da srednjoškolci predoče probleme koje imaju u svojim sredinama. Kroz diskusiju i druge metode rada, srednjoškolci iskoristili priliku da kreiraju i osmisle plan rada za sve probleme koje su prepoznali kao goruće.

PAS (Promocija aktivnosti savjeta) TIL (Timske igre lidera), 17.11. (Obilježavanje dana srednjoškolaca) su samo neke od aktivnosti o kojima će se pričati u narednom periodu. Kreativno osmišljenje i detaljno isplanirane, ove aktivnosti, sigurno će doprinijeti boljem položaju srednjoškolaca, njihovoj boljoj saradnji sa menadžmentom škole i podizanjem motivacije.

Iskoristili smo dane na treningu kako bi na najbolji način detektirali probleme srednjoškolaca u našoj regiji te isplanirali aktivnosti koje će doprinijeti rješavanju problema. Srednjoškolce u narednom periodu očekuje naporan rad kako bi realizirali isplanirane aktivnosti na najbolji način jer su oni resurs društva koji treba biti korišten, a ne problem koji treba realizirati, ističe Jelena Žepčinić, PR.

Trening bijeljinske regije finansijskim sredstvima podržala je fondacija „Mozaik“.