Održan trening za predstavnike srednjoškolaca TK i Distrikta Brčko

Dana 13.2.2019. godine, u prostorijama amfiteatra Katoličkog školskog centra “Sv. Franjo” u Tuzli, održan je jednodnevni trening Mreže vijeća učenika Tuzlanskog kantona i Distrikta Brčko u organizaciji Mreže savjeta/vijeća učenika BiH.

Trening je započeo evaluacijom aktivnosti odrađenih u prethodnom polugodištu, nakon čega su članovi razgovarali o aktivnostima u narednom periodu, a zatim izabranili novo prelazno rukovodstvo.

Za novu predsjednicu ove Mreže izabrana je Melika Smajić, učenica Behram – begove medrese, za prvog zamjenika izabran je Kenan Imamović, učenik Elektrotehničke škole Tuzla a druga zamjenica je Nejra Alibegović, učenica Katoličkog školskog centra “Sv. Franjo”.

– Današnji trening je bio u edukativnom duhu ali ni rekreacije nije manjkalo. Smatram da je komunikacija među učenicima srednjih škola vrlo bitna zbog zajedmičkih ciljeva i snage koju postižemo svojim jedinstvom, a mi smo to danas uspješno odradili kroz različite vrste zadataka. Bosna i Hercegovina ima mnogo mgućnosti da se unaprijedi u svakom smislu, a jedna od njih je obrazovana i pozitivna omladina na kojoj će, kako kažu, svijet ostati, istakla je Melika Smajić.