Održana radionica o religijama u Mješovitoj srednjoj školi Teočak

Treneri Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine su u Mješovitoj srednjoj školi Teočak održali radionicu o religijskom dijalogu i univerzalnim porukama mira različitih svjetskih religija na kojoj su prisustvovali učenici ove škole.

Navedena radionica održana je u sklopu projekta „Inicijativa mladih za  pomirenje i održivi mir“ koju realizira Mreža savjeta/vijeća učenika BiH a finansira Kanadski fond za lokalne inicijative.

Članovi Vijeća učenika Mješovite srednje škole u Teočaku imali su priliku upoznati se sa velikim svjetskim religijama, ali i sa religijama sa kojima se susreću svakodnevno u svojoj državi. Mnogo toga su iznijeli pred drugom, ali i mnogo toga naučili i svoje znanje o religijama upotpunili.

Univerzalnom poruka pomirenja zavšena je još jedna radionica Mreže savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini. Ono što svi srednjoškolci i mladi ljudi trebaju ponijeti sa ovakvih radionica jeste da sve religije, bez obzira kako se zvale i koje običaje praktikovale, nose univerzalnu poruku uzajamne ljubavi, poštovanja i mira.