Održana radionica o religijama u srednjoj Ekonomskoj školi u Sarajevu

Treneri Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine  su održali radionicu u srednjoj Ekonomskoj školi u Sarajevu  11.02.2019. godine  o religijskom dijalogu i univerzalnim porukama mira različitih svjetskih religija na kojoj su prisustvovali učenici ove škole.

Navedena radionica održana je u sklopu projekta „Inicijativa mladih za  pomirenje i održivi mir“ koju realizira Mreža savjeta/vijeća učenika BiH a finansira Kanadski fond za lokalne inicijative.

Na radionici u ovoj školi prisustvovalo je 17 učenika i voditelj radionice trener mreSVUBIH-a  Edin Zahirović. Učesnici su detaljno upoznati sa razlikama između vjere i religije te o različitostima i sličnostima svjetskih religija.

Učesnici su imali priliku da razgovaraju i o najzastupljenijim religijama u Bosni i Hercegovini, te da saznaju sve što ih interesuje o katoličanstvu, pravoslavlju, islamu i judaizmu.

Učesnici su razgovorom uspjeli da dođu do zaključka da sve religije propagiraju mir, suživot i toleranciju, te da je ova različitost bogatstvo Bosne i Hercegovine.