Održana radionica o religijama u Srednjoj frizerskoj školi u Ilijašu

Treneri Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine  su održali radionicu u Gimnaziji u Ilijašu  15.02.2019. godine  o religijskom dijalogu i univerzalnim porukama mira različitih svjetskih religija na kojoj su prisustvovali učenici ove škole.

Navedena radionica održana je u sklopu projekta „Inicijativa mladih za  pomirenje i održivi mir“ koju realizira Mreža savjeta/vijeća učenika BiH a finansira Kanadski fond za lokalne inicijative.

Zajedno sa učenicima iz Mašinske i Frizerske škole iz Srednjoškolskog centra učenici Gimnazije iz Ilijaša su prisustvovali radionici o religijskom dijalogu. Učenici ove škole su imali priliku da razgovaraju o različitostima i sličnostima svjetskih religija,te da se detaljnije upoznaju sa najzastupljenijim religijama u Bosni i Hercegovini.

Učenici su na evaluaciji radionice rekli da je ovaj projekat ono što fali u srednjim školama,te ono o čemu srednjoškolci žele da razgovaraju,a nemaju adekvatnog predavaca i sagovornika.

Ovim izjavama srednjoškolaca smo shvatili da je projekat adekvatan za ciljanu grupu,te da je nešto što su srednjoškolci očekivali.