OKUPLJANJE SREDNJOŠKOLACA MREŽE SAVJETA UČENIKA TREBINJSKE REGIJE

Drugi regionalni trening Mreže savjeta učenika trebinjske regije održan je proteklog vikenda u Trebinju, a imao je za cilj okupljanje srednjoškolaca ove regije i planiranje narednih aktivnosti.

Srednjoškolci su imali priliku još jednom proći kroz aktivnosti za ovu školsku godinu, koje su isplanirane na prvom regionalnom treningu održanom sredinom septembra. Koliko je komunikacija važna za jedan tim naučili su kroz zajedničke radonice.

“Svaki naš trening je pokazatelj koliko želimo i možemo da radimo. Dajem sebi za pravo da kažem da sam ponosna na sve naše srednjoškolce koji svakodnevno pokazuju koliki su resurs ove države.” – rekla je Dragana Delić, predsjednica i PR ove regije.

Timski rad je ključ opstanka svakog tima, pa su ovi mladi lideri posebnu pažnju posvetili upravo ovoj stavci. Zajedničkim snagama su isplanirali i jednu veoma bitnu aktivnost za naredno polugodište, “Mi došli”, koja će okupiti srednjoškolce svih 19 škola ove regije u Višegradu.

“Kao srednjoškolac mogu reći da smo mi oni koji treba da pokrenu svoje drugare. Aktivnosti koje smo isplanirali zasigurno neće biti hod u prazno već hod koji ċe probuditi mnoge.” – rekao je Bojan Droca, član trebinjske regije.

Trening je krunisan odlaskom na Hercegovačku Gračanicu, koja se može vidjeti iz svake tačke u Trebinju. Simbolično, srednjoškolci žele da se njihov rad primjeti iz svake tačke regije u kojoj djeluju.

Motivisani da budu dio procesa stvaranja pozitivnih promjena kreću u realizaciju aktivnosti u narednom period, od kojih će prva biti obilježavanje međunarodnog Dana srednjoškolaca, 17.11.