Predstavnici srednjoškolaca na sastanku s predstavnicima Vlade USK

U Vladi USK se u petak, 23.03.2018., održao sastanak kojemu su prisustvovali Premijer Vlade USK – Husein Rošić, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK – Muhamed Ramić i rukovodstvo mreVUK-a USK – predsjednik Kenan Kečanović i drugi potpredsjednik Adis Abdić.

Sastanak je počeo prezentacijom aktivnosti koje su urađene u ovom kantonu u proteklom periodu, a koje su realizovali srednjoškolci okupljeni u Mrežu vijeća učenika USK.

Nakon predstavljanja aktivnosti, sastanak je nastavljen razgovorima o finansiranju Mreže, te su Premijer i Ministar USK dali potpunu podršku i obećali sva potrebna sredstva za njen daljni razvoj i rad.

Pored navedenog, jedne od tema su bili problemi i potrebe srednjoškolaca kao što su: dualna nastava, proljetni raspust, sufinansiranje autobusnih karata, nagrađivanje aktivizma, kao i obnova i poboljšanje infrastukture pojedinih škola u kantonu.

Prezentovao se i mreSVUBiH-ov projekat “EU selo” koji je izazvao oduševljenje, brojne povale, te zainteresovanost samih predstavnika Vlasti za uključivanje u proces realizacije projekta.

Sastanak je bio izuzetno uspješan, produktivan i jedna velika stepenica za sve koji su pridonijeli radu i razvoju Mreže, te je Premijer Vlade USK – Husein Rošić izrazio želju za potpisivanjem Memoranduma o saradnji koji bi zvanično legitimizirao sve prethodno navedeno.