Radionica održana u Medicinskoj školi u Bihaću na temu vjere i religije

Treneri Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine su 27.12.2018. god. održali radionicu u prostorijama Medicinske škole Bihać na temu svjetskih religija, religija u BIH kao i razlikama između pojmova religija i vjera.

Radionica se izvodila u sklopu projekta „Inicijativa mladih za pomirenje ka održivom miru“ , a koju realizira Mreža savjeta/vijeća učenika BIH i finansira Kanadski fond za lokalne inicijative.

Tokom radionice otvorili smo različita pitanja o gore navedenim temama, razbili određene predrasude o pojmovima religije/vjere i kroz interaktivan rad i diskusije došli do univerzalnih poruka mira, sreće, poštovanja i ljubavi koje dolaze iz najzastupljenijih religija u BIH ali isto tako i iz ostalih svjetskih religija.

Ono što želimo izdvojiti kao lijep trenutak je to što su učesnici došli pripremljeni na radionicu, odnosno već su pripremili određena pitanja koja su ih zanimala.

Pored ovih poruka ostvarili smo ugodnu atmosferu i druženje gdje su učesnici kroz podjelu svojih iskustava imali priliku da nauče nove stvari i razmisle o svojim stavovima i uvjerenjima.