Srednjoškolci dobojske regije: „STOP WAR, HUG MORE“

Cilj aktivnosti „Stop war, hug more“ podrazumijeva promovisanje tolerancije među mladima, kao i obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca (17.11). Ovogodišnja tema se bazira na poštovanje različitosti u svim sferama života mladih.

14.11. (srijeda) održane su radionice na temu tolerancije u svim školama naše regije. Prezentacija je izrađena od strane predsjednika Mreže savjeta učenika dobojske regije, a sadržaj iste se odnosi na važnost prisustva tolerancije među mladima.Radionica je realizovana kroz
interaktivne časove i na taj način uključen je što veći broj srednjoškolaca.

15.11. (četvrtak) održan je kviz znanja iz različitih oblasti za učenike srednjih škola, dok su pitanja za naveden kviz pripremana na nivou svake škole.

Centralna aktivnost koja je održana 16.11.2018. (petak) podrazumijeva akciju „free hugs“ gdje su učenici besplatnim zagrljajima širili toleranciju i ukazali na pozitivne vrijednosti.  Aktivnost je održana u školskim parkovima, gradskom trgu i školskom holu.

U obilježavanju Dana srednjoškolaca učestvovalo je 560 učenika (u školskoj 2017/2018.
učestvovalo je 470 učenika) širom dobojske regije, a kao glavnu parolu ovogodišnje aktivnosti izdvajaju: „Bogatstvo leži u različitostima“.

Aktivnost je promovisana od strane regionalnih portala i sajtova škola, kao i putem društvenih mreža.