TRENING-SEMINAR MREŽE VIJEĆA UČENIKA SREDNJOBOSANSKOG KANTONA

Tokom protekla dva dana (11.-12.02.2019. godine), u Vitezu je održan trening-seminar u Srednjobosanskom kantonu u organizaciji Mreže savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Tokom dvodnevnog treninga srednjoškolci su razgovarali o radu Vijeća učenika kojeg predstavljaju, kao i o radu rukovodstva Mreže vijeća učenika Srednjobosanskog kantona.

Između ostalog, srednjoškolci su iznijeli probleme s kojim su se suočavali tokom rada u Vijeću, te su skupa pokušali naći rješenje. Također su dogovorili plan rada za naredni period, te se najviše bazirali na mreVuklijadu. Događaj koji okuplja srednjoškolce Srednjobosanskog kantona gdje skupa uživaju u sportskim igrama, kvizovima, te se ujedno zbližavaju i bolje upoznaju.

Na treningu je izabrano i prelazno rukovodstvo Mreže vijeća učenika na nivou Srednjobosanskog kantona. Za predsjednika je izabrana Zdenka Nikolić, uloge potpredsjednika imaju Anes Muftić i Vedad Hadžić. Oponašanje uloge PR menadžera nastavila je Tara Prasko.

Kroz ovaj trening predstavnici škola u sklopu Srednjobosanskog kantona su se zbližili,  bolje upoznali, ali se u sklopu svega toga veoma zabavili.