U medicinskoj školi Sestara milosrdnica u Mostaru održana radionica o religijama

U medicinskoj školi Sestara milosrdnica u Mostaru je, kao i u brojnim školama u Bosni i Hercegovini, Mreža Savjeta/Vijeća učenika održala radionicu o religijama u Bosni i Hercegovini i svijetu. Radionica u sklopu projekta koji financira Kanadski fond za lokalne inicijative nazvanom „Inicijativa mladih za pomirenje i održivi mir“ okupila je učenike srednjih škola na razgovor o religijama.

Svoja znanja i iskustva učenici su mogli podijeliti kroz zanimljive interaktivne sadržaje radionice. Jedan dio radionice se odnosio na religije u svijetu, drugi pak na one koje prakticiraju građani Bosne i Hercegovine. Razgovaralo se osobito o islamu, pravoslavlju i katoličanstvu, kao i judaizmu. Ove religije ne spaja samo broj vjernika u Bosni i Hercegovini, već i neki elementi u samome učenju. To je ono čemu je težila ova radionica: prepoznati i definirati te sličnosti.

Njihove sličnosti i njihovo nastojanje promicanja istih vrijednosti jamče trajan mir i suživot, a to su i srednjoškolci prepoznali baveći se ovom temom.