Uspješna školska godina iza Mreže vijeća učenika USK

Ciklus treninga u drugom polugodištu kompletiran je treningom Mreže vijeća učenika Unsko-sanskog kantona. Kao i u svakoj školskoj godini, vijeća učenika srednjih škola sa područja USK bila su veoma aktivna i vrijedna.

U prvom dijelu treninga, učesnici su se upoznali sa novim članovima Mreže. Nakon toga, rukovodstvo Mreže je pričalo o Vijeću učenika, važnosti njegovog postojanja i aktivnog djelovanja u školama.

Prisutni predsjednici su imali priliku da čuju i nešto više o mreVUK USK i mreSVUBiH-u. Rukovodstvo je svoju prezentaciju završilo prisjećanjem na sve odrađene aktivnosti te analiziranjem rada Mreže vijeća učenika USK.

U nastavku treninga svaki učesnik je govorio o problemima s kojima se susreće prilikom rada u školi i lokalnoj zajednici. U diskusiji koja je uslijedila učesnici su nastojali doći do ideja za rješavanje problema.

Učesnici treninga su planirali još nekoliko aktivnosti do kraja tekuće školske godine. Srednjoškolci s nestrpljenjem očekuju i novu školsku godinu koja donosi nove izazove i akivnosti za srednjoškolce.

Trening je realizovan u okviru projekta „Razvojna inicijativa za osnaživanje mladih“ (YEDI) podržanog od Evropske unije, a održan je 21. maja 2021. godine preko video platforme Zoom.