Bijeljinska regija kreće u nove izazove

Sretni smo što možemo objaviti da smo nastavili sa održavanjem treninga za predsjednike savjeta/vijeća učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Zbog pandemije koronavirusa treninzi  se  realizuju online, putem video platforme Zoom. Ovakav vid treninga predstavlja nešto novo i za mreSVUBiH, naš trenerski tim, ali i sve predsjednike savjeta/vijeća učenika.

Prvi koji su imali priliku iskusiti sve izazove i novitete online treninga su predsjednici savjeta učenika srednjih škola Bijeljinske regije, koji su u četvrtak i petak (10. i 11. decembra) uspješno okončali trening Mreže savjeta učenika Bijeljinske regije.

Na treningu su isplanirane nove aktivnosti koje će srednjoškolci nastojati da realizuju u toku školske godine. Takođe su razgovarali o brojnim temama koje zaokupljaju učenike ali i problemima mladih. Za neke od  poteškaća srednjoškolci su ponudili i rješenja. Teme o kojima se ovom prilikom raspravljalo su:

  • Kako poboljšati međusobnu komunikaciju učenika u Bijeljinskoj regiji?
  • Komunikacija sa predstavnicima vlasti u našem gradu.
  • Komunikacija sa školom.

Izabrano je i novo rukovodstvo Bijeljinske regije. Nova predsjednica Mreže savjeta učenika Bijeljinske regije je Marija Cvjetinović, dok je za potpredsjednika izabran Đorđe Nikolić, koji će ujedno obavljati i dužnost PR-a ove regije.

Nakon izbora za predjednicu, Marija se osvrnula na završeni trening: „Pričali smo o problemima u našim školama, te tražili rješenja da uklonimo iste. Za školsku 2020/21. godinu smo isplanirali četiri zanimljive aktivnosti. Jako mi je drago što sam izabrana za predsjednicu regije i smatram da ću se pokazati u dobrom svjetlu. Za početak bih voljela da se održi ova odlična komunikacija u regiji te da se odrade sve isplanirane aktivnosti i zadržimo ovaj broj članova u Bijeljinskoj regiji. Nadam se da će se epidemiološka situacija stabilizovati, kako bi mogli organizovati neka druženja koja smo imali u planu“ naglasila je Marija.

Njen potpredsjednik, a ujedno i novi PR regije je Đorđe Nikolić istakao je zadovoljstvo online treningom i izborom  za PR-a regije.

„Na prethodno održanom treningu Bijeljinske regije, većim dijelom smo isplanirali aktivnosti koje ćemo nastojati da realizujemo u ovoj školskoj godini. Veliko mi je zadovoljstvo što sam izabran za potpredsjednika i PR-a naše regije, te se nadam da ću se pokazati u što boljem svjetlu. Nastojaćemo da održimo veoma dobru komunikaciju u regiji i da u svakoj aktivnosti pristupimo sa velikom dozom odgovornosti i zalaganja. Kao i svi ostali članovi Mreže, očekujem da ćemo uskoro imati priliku da treninge i sastanke održimo uživo“ istakao je Đorđe.