IN MEMORIAM: ISMET BOLIĆ (23.09.1995. – 06.05.2019.)

IN MEMORIAM: ISMET BOLIĆ (23.09.1995. – 06.05.2019.)

Obavještavamo Vas da nas je danas, nakon kratke i teške bolesti napustio naš dragi prijatelj, kolega i trener Ismet Bolić.

Ismet je svoju priču u Mreži započeo još davne 2012. godine kao znatiželjni dječak iz Bosanskog Petrovca koji je uvijek spreman da uči. Izabran je za potpredsjednika Mreže vijeća učenika Unsko – sanskog kantona.

Nakon što je kao srednjoškolac pokazao marljivost, požrtvovanost, spremnost za rad i pomaganje drugima Ismet je počeo pohađati akademiju Mreže. Kao trener nesebično je prenosio svoje vještine, znanja i energiju koja je bila nepresušna na hiljade i hiljade srednjoškolaca širom Bosne i Hercegovine ali i na druge trenere u Mreži.

Akademiju je uspješno završio 2018. godine, a za to vrijeme bio je lider Tima za održivost i razvoj mreže, lider Tima za saradnju sa javnim institucijama kao i program asistent i prvi program menadžer u Mreži savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine. Iste godine, završio je i Fakultet političkih nauka na Univerzitetu u Banjoj Luci smjer politikologija.

Ismet je bio vodilja, izvor energije, pokretač i motivator kada bi svi klonuli. Dovoljno je izgovoriti samo njegovo ime, Ismet Bolić.

Danas je njegovo srce prestalo da kuca ali naša srca će zavijek nositi njegovo ime, lik, djelo i sve ono što je učinio za mlade širom Bosne i Hercegovine.

Bola prijatelju, hvala ti na svemu. Zauvijek ćeš ostati u našim mislima i srcima.