mreVUKUSK krenuo sa radom i izabrao novo rukovodstvo

U Bihaću su se u periodu od 23. do 25. oktobra okupili predsjednici vijeća učenika srednjih škola iz Unsko-sanskog kantona, na novom treningu Mreže Vijeća učenika Unsko-sanskog kantona.

Trening je održan u Hotelu “Park”, a prisustvovali su predsjednici vijeća učenika srednjih škola iz Cazina, Velike Kladuše, Bužima, Bosanskog Petrovca, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta i Bihaća.

Nakon upoznavanja, članice Mreže Sara Dejanović i Alma Nuhanović, infomirale su nove članove sa prošlogodišnjim radom i aktivnostima Mreže. Potom je uslijedio niz zanimljivih radionica u kojima su predsjednici vijeća učenika zajedničkim snagama razvijali i jačali svoje liderske vještine. U okviru treninga je analiziran rad vijeća učenika u proteklom periodu. Srednjoškolci su raspravljali i o aktuelnim temama, s naglaskom na odvijanje online nastave u srednjim školama te problemima s kojima se srednjoškolci u USK suočavaju. Članovi Mreže planirali su i nove akcije i aktivnosti.

Tokom treninga istaknuta je uspješna saradnja sa Vladom Unsko-sanskog kantona, koja kontinuirano pruža podršku radu Mreže vijeća učenika USK. Na kraju je izabrano i novo rukovodstvo Mreće vijeća učenika USK koje čine: predsjednica Sevda Muratović, potpredsjednica Hana Hamzić te PR Alma Nuhanović.

Nakon završetka treninga, predsjednica Sevda je izjavila:

„Trening mreVUKUSK je na mene ostavio neopisivo dobar i pozitivan dojam. Vrijeme provedeno sa dvadesetak izuzetno nadarenih, inteligentenih i pametnih mladih osoba je odmor za moju psihu.Oduševljena sam energijom koju imaju i zrače moji vršnjaci. Vjerujem da ćemo zajedno uraditi velike i značajne aktivnosti bez obzira na trenutnu situaciju. Posebna mi je čast kao nova predsjednica mreVUKUSK predstavljati sve navedeno .

Alma Nuhanović je kao novi PR istaknula da se emocije na treningu Mreže Vijeća učenika USK ne mogu dočarati riječima.

„To je jedno iskustvo samo za sebe. Na prvom treningu ste jedna verzija sebe, a već na drugom ili trećem ste potpuno nova osoba, ona koja je iskoristila svoje kapacitete. Biti lider nije lahka stvar, ali kroz Mrežu naučite da sve što je hvale vrijedno i kvalitetno nije i ne treba biti lahko. Iskreno nisam očekivala da ću biti izabrana na funkciju PR menadžera Mreže vijeća učenika USK. Pretpostavljam da su drugi zamjetili kod mene afinitete za PR poslove, ponajprije kreativnost, rječitost i definitivno iskustvo. Drago mi je što sam dobila priliku biti ovdje gdje jesam, a u tome mi je puno pomogla podrška koja je stizala iz Mreže, drugih predsjednika,  trenera i mog vijeća učenika” naglasila je Alma.