SREDNJOŠKOLCI IZ SARAJEVA GOVORILI O PROBLEMIMA U OBRAZOVANJU

Srednjoškolci iz sarajevskog kantona, okupljeni u Mrežu vijeća učenika ovog kantona učestovali su na dvodnevnom treningu koji se održao 15. i 16. novembra u prostorijama Crvenog križa Federacije. Na treningu je prisustvovala 31 srednja škola i njihovi predstavnici.

Cjelokupni susret i njihov boravak je bio uspješno isplaniran sa početnim upoznavanje, mnogim aktivnostima, team buildingom, uočavanjem lidera i biranjem rukovodstva.

Nakon upoznavanja svojih kolega, srednjoškolci su naravno bili upoznati sa radom Mreže vijeća učenika svog kantona (mreVUK KS).
Učenici su timskim radom, međusobnim dijalozima i kreativnim debatama razgovarali o prisutnim problemima svih srednjoškolaca.

Jedan od razloga okupljanja ovih srednjoškolaca su bili školski problemi i pronazalak rješenja istih. Predstavnici srednjih škola su na otvoren način govorili o problemima i pokazivali veliku želju za promjenom.

Pri kraju ovog dvodnevnog treninga srednjoškolci su vrlo složno izabrali rukovodstvo mreVUK-a KS.

Rukovodstvo mreVUK-a KS 2018/2019:
predsjednica Iman Salman, JU „Četvrta gimnazija“
prva zamjenica Amina Kahriman JU „Gazi Husrev-begova medresa“
druga zamjenica Amina Lupić JU „Srednja građevinsko-geodetska škola“
PR Nejla Pljakić, PU gimnazija „Richmond Park Secondary School Sarajevo“

„Trening je bio zaista maksimalno ispunjen i na dobar način motivisao učesnike na rad. Stekli smo nova znanja i nove vještine funkcionisanja u grupi i timu. Nadam se da ćemo kroz ovu školsku godinu izuzetno vrijedno i složno raditi kao što smo kroz ova dva dana.“ – istakla je Iman Salman, predsjenica mreVUK-a KS.

„Kroz ovaj trening nastojali smo srednjoškolcima približiti rad naše Mreže i zaista ih zainteresovati i motivirati. Iako je ovo bio samo dvodnevni trening, rukovodstvo mreVUK-a KS primijetilo veliki entuzijazam među srednjoškolcima za rad u Mreži.“ – zaključila je Nejla Pljakić, PR mreVUK-a KS.