VIRTUELNI SAJAM STUDIJA I STIPENDIJA U INOSTRANSTVU

Via Academica uz saradnju Agencije MaŠta organizuje prvi online sajam studija i stipendija u inostranstvu koji će se održati od 2. do 3. maja 2020. godine. Na sajmu će učestvovati veliki broj univerziteta. Studenti mogu pronaći odgovarajuće programe i razgovarati sa Via mentorima koji će im pomoći u procesu aplikacije.

Via Academica je kompanija specijalizovana za studiranje u inostranstvu i akademsku karijernu orijentaciju. Pomaže studentima da pronađu odgovarajuće programe na univerzitetima širom svijeta ali i da uspješno apliciraju na studije i stipendije. Višegodišnje iskustvo koje posjeduju i praženje modernih trendova u obrazovanju rezultiralo je da su pomogli desetinama studenata da budu primljeni na neke od najprestižnijih svjetskih univerziteta, kao i da dobiju odlične studentske stipendije. Via Academica pruža cjelokupnu i sveobuhvatnu podršku u procesu od odluke upisa na fakultet, olakšavajući na ovaj način ponekad komplikovane aplikacione procese.

Sajmovi stipendija su uvijek zabavni i zanimljivi jer tražimo najbolje opcije za nastavak školovanja i studiranja u inostranstvu. Zbog trenutne pandemiju virusa Covid-19, Via Academica ovog proljeća neće biti u mogućnosti da priredi sajam studija i stipendija na nekoj od fizičkih lokacija u tvom gradu. Ali nemojte da brinete, jer vas očekuje nešto još bolje! ONLINE STUDY EXPO – prvi online sajam studija i stipendija u inostranstvu održat će se 2-3. maja. 

Sajam funkcioniše kao i svaki prethodni. Jedina razlika će biti u načinu na koji učestvuješ u njemu. Umjesto fizičkog dolaska, na sajmu možeš da učestvuješ iz svoje fotelje. Imat ćeš priliku da slušaš online prezentacije svih univerziteta koji učestvuju na sajmu, kao i priliku da pitaš sve što te interesuje i aktivno učestvuješ u diskusiji. Ali to nije sve. Možeš čak da zakažeš i sastanak „1 na 1“ sa predstavnikom univerziteta o kojem želiš da čuješ nešto više. Sve informacije su ti dostupne na jednom mjestu.

Neki od univerziteta koje možeš pronaći na sajmu su: Universita Cattolica del Sacro Cuore, Webster University Vienna, Modul University Vienna, ACT Greece, SEG, University Canada West, University of Law, IED, Bocconi, KDG, American College of Thessaloniki, Swiss Education Group, IULM Milano, Jacobs University Bremen, John Cabot University Rome, EU Business School.

Imaš priliku da razgovaraš sa Via mentorima o svojim planovima za studije, te da od njih dobiješ najbolje informacije i savjete koji će ti pomoći. Rokovi za upis u akademsku 2020/2021. godinu su još uvijek otvoreni. Na sajam su dobro došli kako učenici tako i njihovi roditelji.

Prijavi se na učešće u sajmu i pronađi dodatne informacije koje te zanimaju.

Detalje prijave pronađite na linku.

Vijest iz Lonca pronađite na linku.

Zaviri kako će to sve izgledati: